Wij zijn eerlijk!

Het is tijd voor een nieuw geluid in de koffiewereld. Het is tijd voor eerlijkheid. Niet alleen over de smaak van goede koffie en het belang van versheid, ook over de herkomst van koffie en duurzaamheid in alle schakels van de productieketen. Let’s be frank!

Eerlijk over…

Smaak – Verse koffie is de lekkerste koffie. Daarom branden wij onze koffie speciaal voor jou. Na een week ontgassen is de koffie optimaal om te drinken. Onze koffie heeft een THT van een jaar maar de lekkerste koffie drink je binnen 4 weken nadat de bonen gebrand zijn.
Herkomst – Onze koffiebonen zijn geteeld door koffieboeren in Brazilië, Colombia en Rwanda, die hier een eerlijke prijs voor ontvangen.
Duurzaamheid – Al onze verpakkingen zijn zo duurzaam mogelijk en dus recyclebaar.

Verse koffie

De meeste koffies hebben een houdbaarheidsdatum van een jaar. In de eerste maand na branding verliest koffie echter de meeste aroma’s en daarmee dus ook smaak. Daarom zetten wij op onze verpakking wanneer de koffie het allerlekkerste is. We gaan van ‘Ten Minste Houdbaar Tot’ naar het ‘Allerlekkerste Tot’. Hiermee adviseren we dus om Frank & Fresh Coffee te drinken wanneer deze het allerlekkerste is: tussen één en vier weken na branding.

Bestel je vers gebrande koffie hier
Splash kopje koffie

Transparant over de herkomst

Voor onze vier smaken maken wij gebruik van drie verschillende origines: Brazilië, Colombia en Rwanda. Wij betalen de koffieproducenten een eerlijke prijs voor de hoge kwaliteit bonen. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij weet welke koffie je drinkt, zijn we transparant over de herkomst van onze koffies. 

Duurzaamheid

Een koffieverpakking die compleet duurzaam is én de smaak van de koffie optimaal waarborgt, moet nog uitgevonden worden. Daarom zijn de koffies van Frank & Fresh Coffee momenteel verpakt in recyclebare zakken, die je makkelijk bij het plasticafval scheidt. En onze brievenbusdoosjes kunnen natuurlijk bij het oud papier. 

Onze smaken

Wij branden vier verschillende smaken: Funky & Fruity, Sweet & Soft, Raw & Robust en Bold & Brave. Hiermee bieden we voor iedere koffiedrinker wat wils. Van een zoete en romige single origin tot een stevige en brutale blend.