Veelgestelde vragen 

Heb je een vraag over Frank & Fresh of over koffie? Grote kans dat je het antwoord hier vindt. Staat jouw vraag er niet tussen stuur ons dan een mailtje!

Koffiebonen

Wij branden één keer per week en zorgen dat de koffie zeven dagen erna vers door je brievenbus komt. Tussen één en vier weken na het branden is koffie namelijk op zijn lekkerst! Wij gaan van ‘ten minste houdbaar tot’ naar ‘het lekkerste tot’. Benieuwd waarom verse koffiebonen zoveel beter smaken? Lees het hier. 

Met Frank & Fresh Coffee heb je altijd de lekkerste versgebrande koffie in huis. Probeer het ook!

De term Specialty Coffee werd voor het eerst gebruikt in 1974 door Erna Knutsen. De uitleg was simpel: speciale microklimaten brachten koffiebonen voort met unieke smaakeigenschappen. Deze smaken zijn het gevolg van het terroir waarin de koffieplant is verbouwd. Maar deze definitie beperkt zich tot groene, ongebrande koffie.

Koffiecups zijn sinds een aantal jaar mateloos populair. De koffiecupmachines zijn betaalbaar, maar een snelle rekensom leert dat het drinken van cups helemaal niet zo voordelig is. What else? Koffiebonen! Losse bonen zijn verser, lekkerder én per kopje koffie goedkoper. Wil je het prijsverschil weten?

Voor onze vier smaken gebruiken we koffies uit drie landen: Brazilië, Colombia en Rwanda. Al deze koffies scoren boven de 80 punten, wat betekent dat het specialty coffees zijn. De koffieboer ontvangt hiervoor een hogere prijs. 

Meer weten over onze drie origines? Lees hier verder!